p
Instagram Facebook Twitter Behance Pinterest

MAN RAY en MODE

22.04.2023 t/m 13.08.2023

De expo toont foto’s die hij maakte voor toonaangevende couturiers zoals Paul Poiret, Elsa Schiaparelli en Coco Chanel. Met technisch vernuft en humor innoveerde Man Ray de manier waarop kleding wordt afgebeeld. Zijn inventieve procedés en surrealistische knipogen hebben de modefotografie blijvend beïnvloed en brachten mode en kunst dichter bij elkaar. Ook hedendaagse modeontwerpers vinden inspiratie in zijn werk, in het bijzonder de Belgen met hun voorliefde voor het surrealisme.

De tentoonstelling verenigt de iconische fotografie en kunstwerken van Man Ray met modesilhouetten uit het interbellum en het werk van hedendaagse modeontwerpers en -fotografen die geïnspireerd zijn door zijn werk. De expo toont creaties van onder andere Chanel, Maison Lanvin, Madeleine Vionnet, Norine, Yves Saint Laurent, Martin Margiela, Olivier Theyskens, LOEWE en Dries Van Noten.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door MoMu in samenwerking met de Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais en de Stad Marseille. Initieel gepresenteerd in Marseille in Musée Cantini en Chateau Borély, vervolgens in Parijs in het Musée du Luxembourg. MoMu herwerkte het concept met een aangepaste scenografie en legt de link met hedendaagse en Belgische mode.
Tentoonstelling onder leiding van curator MoMu Romy Cockx, scenografie Ania Martchenko, productieleiding Marie Vandecasteele, opbouw tentoonstelling & Art Handling FABRI3Q.

 

activiteit:

art handling, opbouw tenstoonstelling

Category:

MOMU Antwerpen

Tags:

art handling, tentoonstellingsopbouw

Date:

juni 19, 2023